Zdravý životní styl je v dnešní době celosvětově velmi skloňovaná fráze a vyvážená strava s dostatečným příjmem zeleniny je jeho nedílnou součástí. Zájem o zdravý životní styl se projevil také u českých žen ve věku 25-55 let, mezi kterými za poslední 2-3 roky vzrostla spotřeba jak čerstvé, tak mražené zeleniny.
Těchto žen jsme se na jaře 2017 zeptali, jak se změnila jejich konzumace čerstvé a mražené zeleniny za poslední 2-3 roky. Výsledky ukazují nárůst konzumace obou druhů zeleniny v této cílové skupině.
Jak je vidět v grafu, čerstvá zelenina se mezi Češkami těší téměř třetinovému vzrůstu a ani mražená zelenina se svým pětinovým růstem nezůstává pozadu. Přičemž 42 procent českých žen uvádí, že v současné době konzumuje více čerstvé zeleniny než dříve, a 35 procent z nich v současné době konzumuje více také mraženou zeleninu.
Postupný růst obliby balené mražené zeleniny potvrzuje také Lenka Pavlová ze společnosti Bonduelle, brand manažerka pro Českou republiku a Slovensko: „Rostoucí zájem pozorujeme nejen v České republice, ale i na Slovensku. Spotřebitelé mraženou zeleninu oceňují především pro její kvalitu, spolu s jednoduchou a rychlou přípravou, díky které šetří čas. Mražená zelenina je vždy po ruce a do kuchyně přináší tolik potřebnou variabilitu.“
Zdroj: výzkum Ipsos pro Bonduelle spol. s r. o., jaro 2017. Ipsos Online Panel. N = 800, ženy 25-55 let kupující mraženou zeleninu alespoň jednou měsíčně.
V případě dotazů pište na [email protected].