Porotu britských Event Awards loni okouzlila trojice nadšenců, kteří jí předvedli inovativní metodu, jak oživit konferenční catering. Místo táců s jídlem a kávovarů rozmisťují stojany s kovovými koulemi, které provokují chuťové buňky návštěvníků. Line se z nich totiž jedlá mlha.
Více než dvě stě příchutí
Na první pohled vynález připomíná zvlhčovač vzduchu. Také se kolem něj vytváří efektní mlha, ale tuhle je možné nasát brčkem, takže se po patře rozlije nezaměnitelná chuť dezertů, ovoce nebo třeba alkoholu, aniž by přitom člověk skutečně něco jedl. V nabídce je přes dvě stě příchutí od jablečného štrúdlu po banánový koktejl. S nápadem přišel majitel firmy Charlie Harry Francis, který s ochucenými mlhami začal experimentovat poprvé před pěti lety. „Jsem takový Willy Wonka zkřížený s Albertem Einsteinem,“ říká o sobě mladý Brit, který své firmě dal trefný název Lick Me, I’m Delicious.
Maximální chuť, ale nulové kalorie. Princip koulí umožňuje vyrobit mlhu prakticky z jakékoliv potraviny.