Otevření restaurací, barů, kaváren ve čtvrtek 3. 12. 2020 lze považovat za druhý restart trhu v letošním roce. Hned 54 % návštěvníků stihlo zajít do těchto podniků během prvních 5 dnů po otevření, vyplývá z průzkumu společnosti Data Servis.
Klíčové pro fungování podniků je, aby přicházeli hosté. V letošním roce přitom snížilo svou frekvenci návštěv 11 % zákazníků. Pro srovnání, před covidem navštěvovalo 37 % hostů podniky vícekrát za týden, v září už takto často přicházelo jen 26 % hostů, potvrdil vázkum Data Servis.
Jak zákazníci mění frekvenci svých návštěv restaurací, barů, hospod a kaváren ve srovnání před covidem a v září 2020?
Hlavní příležitosti pro návštěvu podniků během prvních 5 dnů po otevření (prosinec 2020):
Jak návštěvníci hodnotí dodržování nařízení provozovatelů ohledně prevence a omezení šíření onemocnění covidem?
Jaký dojem měla ze své návštěvy (prosinec 2020) podniku ve srovnání s obdobím před covidem?
Jak hosté utráceli při svých návštěvách podniků po jejich znovuotevření v prosinci 2020 ve srovnání s obdobím před pandemií?