Měl zkušenosti s výkonnostním marketingem a dobrý produkt, který hezky vypadal. Přesto přišlo prvotní zklamání. O tom, jak složité začátky značka potravin Živina přetavila v současný růst, hovoří její zakladatel Martin Kudera v rozhovoru v MAM 8/2024.
Celý příběh začal během covidu, když u tchýně ve sklepě začal vyrábět kimchi a hummus. Se společníkem pak založil firmu a věřil, že má skvělé vstupy pro start celého brandu – včetně názvu i vizuální identity. „Naivně jsme si mysleli, že uvedeme první produkty, naházíme je na Shoptet, spustíme social a PPC kampaně a rozjedeme to,“ vzpomíná Martin Kudera a dodává: „Jenže se nestalo vůbec nic.“
A tak musel začít s budováním značky a povědomím o ní. „To je v segmentu potravin opravdu důležité. A druhou zásadní věcí je překlenout prvotní fázi, kdy zákazník musí produkt vyzkoušet a ochutnat,“ přidává svou zkušenost.
O tom, proč první kampaň skončila logistickým průšvihem, o kolik meziročně roste obrat Živiny či jak si nyní buduje svou kategorii si můžete přečíst zde, v MAM 8/24.